ORSZÁGOS SPORTEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET

SPORTKÓRHÁZ – OTT ÁLLUNK A SIKEREK MÖGÖTT!
Telefonszámunk: +36 1 488 61 00
Ügyfélszolgálati email cím: info@osei.hu
Cím: 1113 Budapest, Karolina út 27. Bejárat Diószegi út 64.

Kulcsár Krisztián újévi köszöntője

Békés, boldog, eredményekben és sportsikerekben is gazdag új esztendőt kíván a 2020-as lausanne-i téli ifjúsági olimpia és a tokiói nyári játékok esztendejére a Magyar Olimpiai Bizottság.

Tovább olvasom

 

Dr. Bartha Csaba: A magyar sportot szolgálni sokféleképpen lehet

"Ismerem a Magyar Olimpiai Bizottság teljes struktúráját, legyen bármely terület, úgy gondolom, meg tudom értetni magam a kollégákkal, és nagyon jól fogunk tudni együtt dolgozni. Nem hiszem, hogy az új szerepkörömben bárminemű probléma adódna" - fejtette ki a MOB közelmúltban kinevezett főtitkára, dr. Bartha Csaba a Sport1 Televízió Mai helyzet című műsorában, ahol a sportvezető az elmúlt esztendőt értékelte, valamint a MOB jövőt érintő feladatairól is beszélt.

Tovább olvasom

 

Szabó Tünde: A MOB továbbra is fontos szerepet tölt be a magyar sportban

"Továbbra is fontos szerepet tölt be a magyar sportban az olimpiai bizottság, de feladatai átalakulnak, ami a szakmai munka kiemelését jelenti, és remélem, nemcsak nálam, hanem mindenkinél. Ha az olimpiai és élsportot nézem, akkor a MOB így sokkal jobban fókuszálhat az Olimpiai Chartában ténylegesen megfogalmazott feladataira. S ne feledjük: 2024-ben olimpiát szeretnénk rendezni, márpedig a pályázati feladatok ellátása is óriási munka. Feladatai közé tartozik még a 2017. évi győri rendezésű EYOF lebonyolítása, valamint a magyar csapatok felkészítése a téli olimpiai játékokra, az ifjúsági illetve az európai olimpiára is" - fogalmazott dr.  Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az MTI-nek adott interjújában.

Tovább olvasom

 

Első ütemben négy sportágban indul akadémia

A kormány egyetért a Nemzeti Élsport és Utánpótlás-nevelési Képzési Központok létrehozásával.

Tovább olvasom

 

Megalakult a Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség


A Magyar Olimpiai Bizottságból (MOB) kivált diák- és főiskolai-egyetemi sport, valamint a szabadidősportért felelős szakmai tagozat csütörtökön megalakította közös köztestületét, a Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetséget (NDHSZ). A szervezet elnöke az olimpiai ezüstérmes öttusázó Balogh Gábor lett.

Tovább olvasom

 

Megalakult a Nemzeti Versenysport Szövetség, az elnök dr. Mészáros János


Megalakította önálló köztestületét, a Nemzeti Versenysport Szövetséget (NVESZ) a nem olimpiai sportágak tagozata, amely a 2017 január elsején életbe lépő módosított sporttörvénynek megfelelően hétfőn vált ki a Magyar Olimpiai Bizottságból (MOB). Az ötkarikás szervezet közgyűlése hétfőn fogadta el az új alapszabályt. A NVESZ első embere dr. Mészáros János, a MOB korábbi alelnöke lett. Az eseményen részt vett dr. Bartha Csaba, a MOB főtitkára is.

Tovább olvasom

 

Sikeres évet zártak a nem olimpiai sportágak

Számos világ- és Európa-bajnoki címet nyertek a nem olimpiai sportágak hazai legjobbjai 2016-ban. Szereplésük több sportágban is biztató a 2017-es Világjátékok előtt. 

Tovább olvasom

 

Szabó László: Minden Budapest 2024-es pályázata mellett szól


Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke szerint minden logikus érv amellett szól, hogy Budapest nyeri el jövőre a 2024-es olimpia és paralimpia rendezési jogát.

Tovább olvasom

 

Gyermeket vár Kozák Danuta

Gyermeket vár a legeredményesebb magyar női kajakos, a Londonban 2., Rióban 3 aranyérmet szerző Kozák Danuta. Az UTE sportolója a hírt Facebook-oldalán osztotta meg karácsony másnapján.

Tovább olvasom

 

Hosszú Katinka a második legjobb női sportoló a sportújságírók nemzetközi szavazásán

A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) úgy szavazott, hogy Hosszú Katinka a második legjobb női sportoló volt 2016-ban az amerikai tornász, Simone Biles mögött.

Tovább olvasom

 

Szilágyi Áron lett a FIE sportolói bizottságának elnöke

Szilágyi Áront választották a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) sportolói bizottságának elnökévé.

Tovább olvasom

 

Olimpiai érmeseket köszöntöttek a vívók évzáróján

Olyan esztendőt búcsúztatott a magyar vívósport csütörtök este a Kempinski Hotelben, melyre hosszú-hosszú idő óta várt, és melyre hosszú-hosszú idő után is büszke lesz majd! Négy olimpiai érmet – közte két aranyat –, és öt paralimpiai érmet hozott haza Rióból a sportág – nem lehet elégszer gratulálni hozzá!

Tovább olvasom

 

Duplázó zászlóvivő

Kardvívásban címet védeni majdhogynem a lehetetlen kategória. És 1948 óta az olimpiai megnyitón a magyar zászlót vivő sportoló sem állt az ötkarikás dobogó felső fokára. Szilágyi Áronnak mindkettő sikerült... Kovács Erikának a Sport 2016 évkönyvben megjelent cikke következik.

Tovább olvasom

 

Darázs István: A váltók olimpiai részvétele a legfontosabb


A rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott a 2016–2017-es szezonban megrendezett négy világkupa-versenyen 4 arany-, 3 ezüst-, 3 bronzérmet, és további 6 pontszerző helyet gyűjtött be. A negyedik viadalt a 2018-es olimpia helyszínén, Gangneungban rendezték.

Tovább olvasom

 

Kihirdette vízilabdakeretét és stábját Märcz Tamás

Kihirdette stábjának összetételét, illetve első keretét Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Tovább olvasom

 

Humoros sportjelenetek 2016-ból

A 2016-os évben sok olyan jelenet tarkította az egyes sporteseményeket, ami mosolyra adott okot. Fogadjanak el egy rövid összeállítást ezekből az óév búcsúztatásaként.

Tovább olvasom

 

Megjelenések
Megjelenések
Heti Jótanács mozgás
Heti jótanács - mozgás
Heti Jótanács egészség
Heti jótanács - egészség
A sikerek mögött
A sikerek mögött
Sportdoki info
Sportdoki info
Rio 2016
Rio 2016
Cím
1113 Budapest, Karolina út 27.
Telefon
+36 1 488 61 00
Fax
+36 1 375 32 92
Email
info@osei.hu (ügyfélszolgálati elérhetőségünk)
Web
www.osei.hu ; www.sportkorhaz.hu