ORSZÁGOS SPORTEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET

SPORTKÓRHÁZ – OTT ÁLLUNK A SIKEREK MÖGÖTT!

Telefonszámunk: +36 1 488 61 00
Ügyfélszolgálati email cím: info@osei.hu
Cím: 1113 Budapest, Karolina út 27.
Bejárat: Diószegi út 64.

Tisztelt Sportolónk! Tisztelt Betegünk!

Ezúton tájékoztatjuk Önt arról, hogy a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 341/2020. Korm. rendelet alapján és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (továbbiakban: NNK) 2020. június 11-én hatályba helyezett eljárásrendje alapján az Országos Sportegészségügyi Intézet (továbbiakban: OSEI) 2020. augusztus 10-től vállalja COVID-19 (SARS-Cov-2) PCR alapú vizsgálatok végzését szűrés jelleggel, térítés ellenében az alábbiak szerint:

1. Az OSEI előjegyzés alapján fogadja a szűrésre jelentkezőket, akik

 1. a Korm. rendeletben előírt, sárga vagy piros jelzésű országból hazatérő magyar állampolgárok, akik hatósági engedéllyel rendelkeznek arra, hogy PCR teszt elvégeztetése céljából elhagyhatják a kijelölt karantént, vagy
 2. szűrési jelleggel szeretnék elvégeztetni a vizsgálatot.

2. Az OSEI nem végez PCR szűrést olyan esetekben, amikor az NNK eljárásrend kötelező szűrést ír elő:

„1. Olyan betegeknél, akiknél az alábbi tünetek közül -hirtelen kezdődően- legalább egy fennáll: köhögés, láz (>= 38 C), nehézlégzés, VAGY akinél hirtelen kezdetű szaglásvesztés, ízérzés hiánya VAGY zavara jelentkezik, VAGY akinél fennáll a COVID-19 fertőzésre jellemző radiológiai eltérés, VAGY akinél az orvos COVID-19 fertőzés fennállását gyanítja ÉS

2. Az alábbi feltételek közül legalább egy teljesül:

 • a beteg a tünetek kezdetét megelőző 14 napban olyan, az új koronavírus fertőzéssel érintett országban/területen tartózkodott vagy járt, ahonnan összefüggő eseteket vagy közösségi terjedést jelentettek, VAGY
 • a beteg a tünetek kezdetét megelőző 14 napban szoros kapcsolatban volt új koronavírussal megerősítetten vagy valószínűsítetten fertőzött személlyel, VAGY
 • a beteg járóbeteg-szakellátásra vagy fekvőbeteg szakellátásra szorul bármilyen okból, VAGY
 • a beteg közvetlen betegellátásában résztvevő egészségügyi dolgozó, VAGY
 • a beteg a tünetek kezdetét megelőző 14 napban olyan bentlakásos intézmény lakója vagy dolgozója volt, ahol kockázati csoportba tartozó személyeket gondoznak.”

Amennyiben Ön a fent leírt szempontok alapján kiemelt klinikai esetnek minősül, kérjük jelentkezzen házi orvosánál a további vizsgálatok elvégzése céljából!

3. A vizsgálat hatósági térítési díja 2020. 09. 21-től 19.500,- Ft, amit utalással kell teljesíteni az OSEI, Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-01490497-00000000 számlájára. A szövegbe kérjük, legyen szíves feltüntetni a TAJ számát, és a „szűrés” szót. Amennyiben az utaló személye és a szűrést igénybe vevő személye nem azonos, kérjük a vizsgálatra bejelentkező nevét is legyen szíves feltüntetni a TAJ számán túl.

Minden alkalommal csak a következő szűrés díját kell befizetni az esetleges visszautalások elkerülése érdekében.

Amennyiben a vizsgálatról számlát szeretne kérni, ezt legyen szíves jelezni a vizsgálat időpontjának megjelölésével, a számla adatok megadásával (név, cím, adószám) és az utalás igazolásának csatolásával a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. Az elkészült számlát postai úton küldjük meg a megadott címre.

4. Ha valaki saját hibájából nem jelenik meg az előjegyzett időpontban, a térítési díj visszafizetése nem áll módunkban.

5. Kérjük, hogy az utalást legkésőbb a vizsgálat végzését megelőző munkanapon legyenek szívesek elindítani, és az utalásról igazolást hozni, amit a mintavételt végző kollégánknak be kell mutatni. A vizsgálatra csak a térítés befizetésének igazolását követően kerülhet sor.

6. Az előjegyzést a Call Center munkatársai vezetik, akiknél a 06-80-566-366 telefonszámon lehet bejelentkezni munkanapokon 8-20 óra között. Az előjegyzés során munkatársunk:

 1. előzetesen kikérdezi Önt az esetleges tüneteiről, a szűrés kezdeményezésének okáról,
 2. tájékoztatja a szűrés elvégzésének feltételeiről,
 3. kiadja az előjegyzésre rendelkezésre álló következő szabad időpontot, és a 48 órás intervallum figyelembevételével a 2. mintavétel időpontját is,
 4. elkéri az Ön adatait, és e-mailen megküldi a betegtájékoztatót, és a szűrés előtt kitöltendő, a térítés ellenében végzett COVID-19 (SARS-CO-2) PCR alapú vizsgálathoz kapcsolódó csekklistát (innen letölthető).

Az előjegyzett páciensek 15 percenként kerülnek beosztásra, emiatt, ha többen érkeznek, számítsanak arra, hogy az épületen kívül várakozniuk kell.

7. Hogyan érkezzen a mintavételre:

Rendkívül fontos a minta hitelességének szempontjából, hogy a vizsgálat napján a mintavétel előtt 3-4 órával ne mosson fogat, ne egyen, ne igyon, ne rágózzon, valamint ne dohányozzon. Amennyiben a jelzett türelmi időt nem tartja be, a vizsgálat elvégzése az Ön hibájából nem lehetséges!

8. Az előjegyzés napján a kiadott időpont előtt 15 perccel legyen szíves megjelenni az OSEI Daróczi úti portáján, ahol munkatársaink fogadják és ellenőrzik, hogy

 1. az előjegyzésben szerepel-e?
 2. fényképes igazolványa alapján megegyezik-e az előjegyzett személlyel?
 3. a karantén elhagyására vonatkozó hatósági engedélye megvan-e?
 4. a vizsgálat előtt kitöltendő, a térítés ellenében végzett COVID-19 (SARS-CO-2) PCR alapú vizsgálathoz kapcsolódó csekklistát elhozta-e magával. Ha nem, akkor helyben biztosítjuk az Ön számára.
 5. a befizetés igazolására szolgáló banki igazolást elhozta-e?
 6. van-e maszkja? (Kérjük, azt feltétlen hozzon magával a járványügyi előírások betartása érdekében!)

A munkatársunk megméri testhőmérsékletét non contact lázmérővel.

Kérjük, hogy az Intézetbe történő belépés előtt legyen szíves kezét fertőtleníteni, amelyre a helyszínen biztosítjuk a feltételeket.

9. A kollégáink akkor kísérik be az épületben található vizsgálóhoz, amikor az előző páciens kilép az épületből. Kérjük, addig várjon türelemmel!

10. A vizsgálóba lépést követően a Laboratórium kijelölt munkatársa fogadja, az NNK által kiadott eljárásrendben meghatározott védőöltözetben és a higiénés előírások betartása mellett. Kollégánk ellenőrzi az előzetesen kért iratok meglétét (hatósági engedély a karantén elhagyására, megfelelően kitöltött csekklista, a befizetés igazolása). A mintavételre csak ezt követően, ezek megléte esetén kerülhet sor.

11. A mintavételt követő 48 órán belül elkészül a szűrővizsgálat eredménye, melyet e-mailen küldünk ki az Ön által megadott e-mail címre jelszóval titkosítva, amely a TAJ szám folyamatosan egybeírva, írásjelek nélkül.

12. Amennyiben a szűrés eredménye pozitív, azaz a COVID -19 fertőzöttség kimutatható, munkatársunk a lelet birtokában telefonon tájékoztatja Önt a további teendőkről.

Ezúton tájékoztatjuk Önt arról, hogy a pozitív eredményű leletekről az Intézetnek jelentési kötelezettsége van az NNK felé.

 

Újraélesztés
Újraélesztés tanfolyam
Koronavírus
Hivatalos koronavírus tájékoztatók
Megjelenések
Megjelenések
Mozogj otthon!
Mozogj otthon!
A sikerek mögött
A sikerek mögött
Sportdoki info
Sportdoki info
Cím
1113 Budapest, Karolina út 27.
Telefon
+36 1 488 61 00
Fax
+36 1 375 32 92

Belépés a kórház dolgozóinak

Email
info@osei.hu (ügyfélszolgálati elérhetőségünk)
Web
www.osei.hu ; www.sportkorhaz.hu