ORSZÁGOS SPORTEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET

SPORTKÓRHÁZ – OTT ÁLLUNK A SIKEREK MÖGÖTT!

Telefonszámunk: +36 1 488 61 00
Ügyfélszolgálati email cím: info@osei.hu
Cím: 1113 Budapest, Karolina út 27.
Bejárat: Diószegi út 64.
  1. Az Intézetbe történő beléptetés során – valamennyi bejáratnál - minden személy testhőmérsékletét megmérjük non-kontakt lázmérőkkel. Az Intézet területére csak láztalan (37,3°C alatti testhőmérsékletű) személy léphet be a további betegek és sportolók biztonságának érdekében. Amennyiben 37,3°C feletti testhőmérsékletű páciens érkezik a bejárathoz, a https://koronavirus.gov.hu/ hivatalos tájékoztató oldalon található információknak megfelelően kezeljük az esetet (rövid tájékoztató dokumentumot biztosítunk számukra).
  1. Körlevelet adtunk ki a külföldre történő utazások korlátozásáról, valamint nyilvántartjuk a dolgozók elmúlt hetekben történt külföldi utazásait.
  1. Megdupláztuk az Intézetben a betegutak mentén elhelyezett fali kézfertőtlenítő állomások számát.
  1. A takarítás hatékonyságának növeléséhez szükséges emelt mennyiségű fertőtlenítő szer biztosítása megtörtént.
  1. Minden egészségügyi dolgozó számára 1-1 db 100 ml-es kézi fertőtlenítőt tartalmazó flakont biztosítunk, melynek beszerzése folyamatban van.
  1. A dolgozók és fekvőbetegeink egészségének biztosítása érdekében rendeltünk 5000 db + 500 db szájmaszkot, amelyeket szükség és igény szerint használunk fel.
  1. Az Egészségügyi Válsághelyzeti és Honvédelmi Intézkedési Terv frissítése és felülvizsgálata megtörtént, amely alapján a COVID-19 munkacsoport megalakulását követően azonnal megkezdte a munkáját.
  1. A külföldről hazatérő magyar sportolók, valamint az edzőtáborokba készülő versenyzők számára - egészségügyi állapotukról és az utazásuk körülményeiről szóló - kérdőív biztosítása, testhőmérsékletmérés végzése.
  1. Összintézeti tájékoztatást tartunk a koronavírus helyzetről, valamint a belső tájékoztató felületen (Intranet) folyamatosan frissülő információkat jelentetünk meg a munkatársak számára. A szervezeti egységekben a közegészségügyi és járványügyi felügyelő a tudnivalókról oktatásokat végez.
  1. Az Intézeti honlap, illetve egyéb elektronikus felületek (Facebook és Instagram oldalak) folyamatos frissítése és tájékoztató információk biztosítása történik.
  1. Az intézeti infrastrukturális lehetőségek figyelembevételével elkülönítésre kerültek a járó- és fekvőbetegek.
  1. Látogatási tilalmat rendeltünk el a fekvőbeteg osztályokon a központi utasításnak megfelelően.
  1. A műtét előtti (aneszteziológiai) kivizsgálás alkalmával, illetve a mozgásszervi rehabilitációs osztályon a betegfelvételkor szigorított protokoll szerint történnek a vizsgálatok. A korábbi utazásokról és az egészségügyi állapotról részletes speciális kérdőív kitöltése történik.
  1. Folyamatos, szigorított monitorizálást vezettünk be az Intézet rendelkezésére álló fertőzés megelőzéséhez szükséges eszközök és anyagok tekintetében, a lehetséges beszerzési források keresése, felkutatása. Arra az esetre, ha egy beteg esetében a koronavírus-fertőzésre gyanú merül fel, a munkatársak védelme céljából védelmi csomag összeállítása történik (speciális védelmi ruházat).
  1. A járóbeteg szakellátás területén szűkített kérdőíves kikérdezés (a korábbi utazásokról és az egészségügyi állapotról), majd a válaszok betegdokumentációban való rögzítése történik egy esetleges nyomon követés céljából.
  1. Az általános fertőtlenítő napi takarításon felül a járóbeteg szakellátás területén hetente speciális levegő és felületfertőtlenítés végzését rendeltük el.
Újraélesztés
Újraélesztés tanfolyam
Koronavírus
Hivatalos koronavírus tájékoztatók
Megjelenések
Megjelenések
Mozogj otthon!
Mozogj otthon!
A sikerek mögött
A sikerek mögött
Sportdoki info
Sportdoki info