ORSZÁGOS SPORTEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET

SPORTKÓRHÁZ – OTT ÁLLUNK A SIKEREK MÖGÖTT!
Telefonszámunk: +36 1 488 61 00
Ügyfélszolgálati email cím: info@osei.hu
Cím: 1113 Budapest, Karolina út 27. Bejárat Diószegi út 64.

Dr. Bálint Lehel PhD. szakrendelése 2019. január 22-én (9.00-16.00) indul Intézetünkben.
Előjegyzési időpontot a Betegfelvételi Irodában a 488-61-97, -98-as számon lehet a rendelésére kérni.

 

Rendelési idő:

hétfő - péntek: 7.30 - 16.30 (A rendelés előjegyzés alapján fogadja a jelentkezőket! Időpontot a 488-61-97-es telefonszámon kérhetnek.)

 

Előjegyzés: szükséges                               Telefon: 488-61-97

Beutaló: szükséges

 

Az Országos Sportegészségügyi Intézet szakrendelőjének épületében minden munkanapon 07 óra 30 perctől 16 óra 30 percig van úgynevezett ortopédiai és sportsebészeti szakrendelés.

 

Mozgásszervi – traumatológia (baleseti sebészet), ortopédia, kézsebészet, reumatológiai, sportorvostan mozgásszervekkel foglalkozó részének tárgykörébe tartozó – panaszokkal fordulhatnak hozzánk akár friss sérülésekről akár krónikus elváltozásokról van szó. Ide tartoznak az ízületi, izom, ín, csont, valamint szalag, illetve ezekhez közvetetten kapcsolódó panaszok. Intézetünk jellegéből adódóan elsősorban sportolók ellátására vagyunk felkészülve, de természetesen nem sportoló betegeket is ellátunk. Szükség esetén, a fekvőbeteg részlegen helyezzük el a gyors műtéti beavatkozást igénylő sérülteket, betegeket. Intézetünk profiljába nem eső, azonnali ellátást igénylő sérültek esetén a megfelelő intézménybe irányítjuk a rászorulókat.

 

A sérült és betegellátást több rendelőben, napi beosztásnak megfelelően párhuzamosan három, összesen tíz szakorvos felváltva végzi. Meghatározott napokon egyes részterületek specialistái (pl. kéz, váll, könyök, láb, gyermek ellátásban kiemelten jártas szakorvosok) rendelnek, a beosztásról a kartonozóban (telefon +36-1/488-61-97) a szükséges tájékoztatást megkapják. Szintén ezen a telefonszámon kérhetnek előjegyzést vizsgálati időpontra. Friss sérülteket, válogatott versenyzőket, műtét utáni első kontrollvizsgálatra érkező betegeket soron kívül fogadunk. Fentieken kívül előjegyzésnek megfelelően, illetve érkezési sorrendben történik a betegek behívása.

 

Szintén ennek a rendelőnek a munkatársai végzik a sportorvosi és repülő orvosi engedélyhez szükséges vizsgálatok során a mozgásszervi szűrést, az időszakos alkalmassági, illetve ellenőrző vizsgálatokat. Ennek során elsősorban a testtartást, gerincgörbületeket, ízületek mozgását valamint szalagrendszerének állapotát, úgynevezett alsó végtagi tengelyeltéréseket (pl. „X” térd) és a lábak boltozatait vizsgáljuk a gyakorolt sportág megkövetelte terhelés függvényében.

 

A műtétre előjegyzett betegek kivizsgálásához szükséges vizsgálatok (pl. labor, EKG, Rtg.) beutalóit szintén ebben a rendelőben kapják meg.

 

A sportsebészeti rendelő munkatársai szükség esetén szorosan együttműködnek más szakterület képviselőivel, adott esetben konzíliumi lehetőség van többek között ideggyógyásszal, reumatológussal, szemésszel, gégésszel, fizikoterápiás részlegünkkel, valamint gyógytornászokkal.

 

Amennyiben a vizsgálat, ellátás során gyógyászati segédeszköz igénye merül fel (pl. mankó vagy ízületi rögzítő), az az Intézet területén, a Sportsebészeti osztály fekvőbeteg részlegén található segédeszközboltban beszerezhető.

 
Megjelenések
Megjelenések
Heti Jótanács mozgás
Heti jótanács - mozgás
Heti Jótanács egészség
Heti jótanács - egészség
A sikerek mögött
A sikerek mögött
Sportdoki info
Sportdoki info
Rio 2016
Rio 2016
Cím
1113 Budapest, Karolina út 27.
Telefon
+36 1 488 61 00
Fax
+36 1 375 32 92
Email
info@osei.hu (ügyfélszolgálati elérhetőségünk)
Web
www.osei.hu ; www.sportkorhaz.hu