ORSZÁGOS SPORTEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET

SPORTKÓRHÁZ – OTT ÁLLUNK A SIKEREK MÖGÖTT!
Telefonszámunk: +36 1 488 61 00
Ügyfélszolgálati email cím: info@osei.hu
Cím: 1113 Budapest, Karolina út 27. Bejárat Diószegi út 64.

Főorvos: Dr. Blaskovits László

Orvos: Dr. Besznyák Márta

Orvos: Dr. Magyar László

Rendelési idő:

hétfő-péntek: 7.30 - 16.30

Előjegyzés: nem szükséges (rtg.), szükséges (uh)       Telefon: (1) 488-61-52 röntgen
                                                                            Telefon: (1) 488-61-15 ultrahang

Beutaló: szükséges

 • Vizsgálataink beutaló kötelesek. A belső ambulanciákról, valamint fekvőbeteg osztályokról a vizsgálat kérések a számítógépes rendszeren keresztül jutnak el hozzánk, amit az adott ambulancia, illetve osztály ad fel.
 • A röntgen és ultrahang vizsgálatra érkező személyek először a kartonozónál jelentkeznek, ahol a személyes adatokat veszik fel, majd a számítógépes adatokat részlegünkbe irányítják.
 • Ezt követően a radiológiai részleg betegfelvételi ablakánál jelentkezik a beteg, ahol az ott dolgozó asszisztens aktiválja a vizsgálatkérést és irányítja a beteget a radiológia vagy ultrahang részlegre.
 • A radiológiai vizsgálatokat beutaló ellenébe azonnal elvégezzük. Az ultrahang vizsgálatok előjegyzés alapján történnek, amit személyesen, beutaló orvoson keresztül vagy telefonon is lehet intézni. Ez alól kivételt képeznek az akut vizsgálatok, melyeket azonnal, előjegyzés nélkül végzünk.
 • Az előjegyzett időpont, illetve a tényleges vizsgálati idő között lehet eltérés az akut vizsgálatok miatt, melyek a beteg állapotára illetve szakmai szempontokra tekintettel prioritást élveznek.

Feladatkörök:

Röntgenvizsgálatok:

 

 • teljes test, csont – és lágyrész vizsgálatok
 • specialis kiegészítő felvételek
 • terheléses vizsgálatok
 • mellkas diagnosztika – felvételek és / vagy átvilágítás

Vizsgálatainkat a szakmai kollégium által elfogadott és jóváhagyott szakmai előírások szerint, technikailag hagyományos röntgenvizsgáló berendezéssel végezzük, a sugárvédelmi előírások betartásával ( védőruha, vizsgálati paraméretek).

A vizsgálatról szakvéleményt annak elkészülte után, lelet formájában, az elkészült filmmel együtt azonnal megkapja mindenki.

Ennek átvételét vagy a vizsgálat személy, vagy hozzátartozója saját aláírásával igazolja.

Ultrahang vizsgálatok:

 

 • has- kismedencei vizsgálat
 • pajzsmirigy vizsgálat
 • valamennyi régió külső lágyrész vizsgálat
 • ízületi vizsgálatok
 • duplex érvizsgálatok

A vizsgálatokat a szakmai kollégium által elfogadott és jóváhagyott elvek szerint végezzük LOGIQ P 6 vizsgáló berendezéssel (multi frekvenciás vizsgálófejek:  3-5 MHz,  7-13MHz)

Az ultrahang vizsgálatok közül a has-kismedencei vizsgálatok előkészítést igényelnek, melyről szóbeli, vagy írásbeli tájékoztatást a beutaló orvostól kap mindenki.

A lágyrész és ízületi ultrahang vizsgálathoz az adott regioról előzetesen bármelyik intézményben készült röntgenfelvételek egyéb vizsgálatokról (CT, MR) kapott képi és írásos dokumentációt, korábbi beavatkozásokról szóló írásos dokumentációt, zárójelentéseket hozni kell a vizsgálatra, amit a vizsgáló orvos áttanulmányoz az aktuális állapot pontos megítéléséhez, differenciál diagnosztika probléma megoldásához.

Az elvégzett vizsgálatról leírást, kiértékelést, szakvéleményt írásos formában, valamint szükség esetén képi dokumentációt szintén a vizsgált végén kap mindenki, aminek átvételét személyes, vagy hozzátartozó saját aláírásával dokumentálja.

 

 
Megjelenések
Megjelenések
Heti Jótanács mozgás
Heti jótanács - mozgás
Heti Jótanács egészség
Heti jótanács - egészség
A sikerek mögött
A sikerek mögött
Sportdoki info
Sportdoki info
Rio 2016
Rio 2016
Cím
1113 Budapest, Karolina út 27.
Telefon
+36 1 488 61 00
Fax
+36 1 375 32 92
Email
info@osei.hu (ügyfélszolgálati elérhetőségünk)
Web
www.osei.hu ; www.sportkorhaz.hu