ORSZÁGOS SPORTEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET

SPORTKÓRHÁZ – OTT ÁLLUNK A SIKEREK MÖGÖTT!

Telefonszámunk: +36 1 488 61 00
Ügyfélszolgálati email cím: info@osei.hu
Cím: 1113 Budapest, Karolina út 27.
Bejárat: Diószegi út 64.

Radiológus Főorvos : Dr. Nyizsnyánszki Anna

Radiológus rezidens: Dr. Czehlár Dorottya, Dr. Tóvizi Glória

Rendelési idő:

hétfő-péntek: 7.30 - 16.30

Előjegyzés: nem szükséges (rtg.), szükséges (uh)       Telefon: (1) 488-61-52 röntgen és ultrahang esetén
                                                                            

Beutaló: szükséges

  • Vizsgálataink beutaló kötelesek. A belső ambulanciákról, valamint fekvőbeteg osztályokról a vizsgálat kérések a számítógépes rendszeren keresztül jutnak el hozzánk, amit az adott ambulancia, illetve osztály ad fel.
  • A röntgen és ultrahang vizsgálatra érkező személyek először a kartonozónál jelentkeznek, ahol a személyes adatokat veszik fel, majd a számítógépes adatokat részlegünkbe irányítják.
  • Ezt követően a radiológiai részleg betegfelvételi ablakánál jelentkezik a beteg, ahol az ott dolgozó asszisztens aktiválja a vizsgálatkérést és irányítja a beteget a radiológia vagy ultrahang részlegre.
  • A radiológiai vizsgálatokat beutaló ellenébe azonnal elvégezzük. Az ultrahang vizsgálatok előjegyzés alapján történnek, amit személyesen, beutaló orvoson keresztül vagy telefonon is lehet intézni. Ez alól kivételt képeznek az akut vizsgálatok, melyeket azonnal, előjegyzés nélkül végzünk, előzetes orvosi megbeszélést követően.
  • Az előjegyzett időpont, illetve a tényleges vizsgálati idő között lehet eltérés az akut vizsgálatok miatt, melyek a beteg állapotára illetve szakmai szempontokra tekintettel prioritást élveznek.

Feladatkörök:

Röntgenvizsgálatok:

 

  • teljes test, csont – és lágyrész vizsgálatok
  • specialis kiegészítő felvételek
  • terheléses vizsgálatok
  • mellkas diagnosztika – felvételek és / vagy átvilágítás

Vizsgálatainkat a szakmai kollégium által elfogadott és jóváhagyott szakmai előírások szerint, technikailag digitális röntgenvizsgáló berendezéssel végezzük, a sugárvédelmi előírások betartásával ( védőruha, vizsgálati paraméretek).

A vizsgálatról szakvéleményt annak elkészülte után, lelet formájában, megkapja mindenki. Amennyiben a képanyagra van szüksége, akkor azt térítési díj ellenében CD-re kiírva igényelheti.

Ennek átvételét vagy a vizsgálat személy, vagy hozzátartozója saját aláírásával igazolja.

Ultrahang vizsgálatok:

 

  • has- kismedencei vizsgálat
  • pajzsmirigy vizsgálat
  • valamennyi régió külső lágyrész vizsgálat

A vizsgálatokat a szakmai kollégium által elfogadott és jóváhagyott elvek szerint végezzük Siemens Acuson NX3 Elite vizsgáló berendezéssel (multi frekvenciás vizsgálófejek:  3-5 MHz,  7-13MHz)

Az ultrahang vizsgálatok közül a has-kismedencei vizsgálatok előkészítést igényelnek, melyről szóbeli, vagy írásbeli tájékoztatást a beutaló orvostól kap mindenki.

A lágyrész ultrahang vizsgálathoz az adott regioról előzetesen bármelyik intézményben készült röntgenfelvételek egyéb vizsgálatokról (CT, MR) kapott képi és írásos dokumentációt, korábbi beavatkozásokról szóló írásos dokumentációt, zárójelentéseket hozni kell a vizsgálatra, amit a vizsgáló orvos áttanulmányoz az aktuális állapot pontos megítéléséhez, differenciál diagnosztika probléma megoldásához.

Az elvégzett vizsgálatról leírást, kiértékelést, szakvéleményt írásos formában a vizsgálat végén kap mindenki, aminek átvételét személyes, vagy hozzátartozó saját aláírásával dokumentálja.

 

 
Újraélesztés
Újraélesztés tanfolyam
Koronavírus
Hivatalos koronavírus tájékoztatók
Megjelenések
Megjelenések
Mozogj otthon!
Mozogj otthon!
A sikerek mögött
A sikerek mögött
Sportdoki info
Sportdoki info
Cím
1113 Budapest, Karolina út 27.
Telefon
+36 1 488 61 00
Fax
+36 1 375 32 92

Belépés a kórház dolgozóinak (Nem előjegyzés!)

Email
info@osei.hu (ügyfélszolgálati elérhetőségünk)
Web
www.osei.hu ; www.sportkorhaz.hu
Integritás, panasz és közérdekű bejelentés