ORSZÁGOS SPORTEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET

SPORTKÓRHÁZ – OTT ÁLLUNK A SIKEREK MÖGÖTT!

Telefonszámunk: +36 1 488 61 00
Ügyfélszolgálati email cím: info@osei.hu
Cím: 1113 Budapest, Karolina út 27.
Bejárat: Diószegi út 64.

Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály

A Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály 60 ágyával a X. épületben üzemel. A mozgásszervi rehabilitációs szakrendeléshez tartozó rehabilitációs és reumatológiai szakambulanciák szintén a X. épületen belül, a Fizioterápiás kezelő az Igazgatósági épületben található, az ambuláns betegek gyógytorna ellátása a Tornacsarnokban történik.

Az osztály évek óta „A” minősítésű rehabilitációs tevékenységet végez.  A betegek felvétele - sürgősségi esetektől eltekintve előjegyzés alapján történik előzetes vizsgálatot követően, illetve más intézetekből is veszünk át betegeket kapacitásunk függvényében. A rehabilitációs kezelések célja a huzamosan vagy véglegesen mozgásszervi károsodást szenvedett betegeken állapotuk felmérése,majd ezt követően a rehabilitációs team segítségével egészségi állapotuk mielőbbi komplex javítása, fejlesztése, hogy mielőbb elfoglalhassák a sérülés bekövetkezte előtti helyüket a társadalomban, visszatérhessenek munkájukba, a sportba. A rehabilitációs team és az általa alkalmazott eljárások sokoldalúak, korszerűek beleértve számos korszerű sportspecifikus kezelési lehetőséget is. Az intézmény profiljának megfelelően kiemelt szerepet kap a mozgásterápia és dietetikai tanácsadásra is sor kerül szükség esetén.

Sportolók rehabilitációja:

A sportolók körében egy vagy több régiót érintő enyhe, közepes vagy súlyos, többszörös, vagy szövődményes sérülés esetei tartoznak ide. Ide tartoznak olyan ortopédiai, neurológiai betegségek, traumatológiai események, amelyek a sportolót teljesítménymaximumában bármilyen mértékben is korlátozzák. Ide tartozik a kondicionálás, rekondícionálás is.

A sportrehabilitáció rehabilitációs teamben működik. Tagjaink: rehabilitációs szakorvos, gyógytornász, masszőr, nővér, pszichológus, sz.e. dietetikus, fizioterapeuta, gyógyászati segédeszközös. Az edzőkre a teamben feltétlen számítunk. Ma már sok edző elkíséri a sportolóját! A válogatott kerettagok részére a Teljesítménydiagnosztikai Osztállyal rendszeresen dolgozunk együtt és ezáltal kapunk folyamatos kontrolleredményeket és megerősítéseket munkánk hatékonyságáról.

A rehabilitációs munka mellett sok esetben ortopédiai-traumatologiai utókezelést is végzünk, ami legtöbbször ambulánsan történik, mivel nem igényel komplex team munkát és osztélyos felvételt.

A sportrehabilitáció sajátosságai:

  • Egyénre szabott és minél korábbi rehabilitáció maximálisan gyors és pontos diagnosztikával. 
  • Maximális alkalmazkodás a sportoló elfoglaltságához, lelkületéhez nagy empátiájú nagy gyakorlatú sportszemléletű gyógytornásszal, sportpszichológussal.
  • Naponta többszöri gyógytorna és foglalkozás megfelelő erőkifejtéssel.
  • Nagyobb és speciális  eszközigény
  • Az időfaktor meghatározó, ami nagy pressziót jelent a rehabilitációs személyzetre, nagy a médianyomás, állandó készenlétet vár el egy élsportoló napi 24 órában.
  • A gyógyulás során nem elég a 80%-os gyógyulás, hanem 100%-ra kell törekedni. A reedukáció során „restitutio ad integrum”-ra törekszünk. Az elvárás maximális. Banálisnak tűnő panasz jelenthet egy éremelvesztést, tartós sikertelenséget.

A gyógyító munka mellett oktatói munkát is végzünk. A szakorvosképzések mellett előadásokat is tartunk rendszeresen orvosi konferenciákon.

Munkatársaink

Újraélesztés
Újraélesztés tanfolyam
Koronavírus
Hivatalos koronavírus tájékoztatók
Megjelenések
Megjelenések
Mozogj otthon!
Mozogj otthon!
A sikerek mögött
A sikerek mögött
Sportdoki info
Sportdoki info
Cím
1113 Budapest, Karolina út 27.
Telefon
+36 1 488 61 00
Fax
+36 1 375 32 92

Belépés a kórház dolgozóinak

Email
info@osei.hu (ügyfélszolgálati elérhetőségünk)
Web
www.osei.hu ; www.sportkorhaz.hu